Eens in de twee/drie weken komt de Kangoeroe Klup op zaterdagochtend bij elkaar. De Kangoeroe Klup organiseert activiteiten voor kinderen in de leeftijdscategorie van 3 tot en met 6 jaar. Er worden verschillende spelvormen uitgezet voor de kinderen en andere leuke activiteiten georganiseerd. De kinderen van de Kangoeroe Klup maken zo al een beetje kennis met de sport korfbal. Maar ze leren met name spelenderwijs hun motoriek en hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.

 

 

Knipoog naar korfbal
De Kangoeroe Klup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden. Uiteraard hebben veel spelvormen wel een vette knipoog naar het korfbal.

 

Waarom de Kangoeroe Klup?

De Kangoeroe Klup is in het leven geroepen om verschillende redenen. De belangrijkste is dat we graag zo veel mogelijk kinderen willen laten bewegen. De Kangoeroe Klup is dan ook voornamelijk een klup die zich richt op het meer en beter laten bewegen van kinderen van 2-6 jaar.

 

De naam ‘Kangoeroe Klup’ is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel - een veilige en warme plaats - voor de jongste leden!

 

Uiteraard willen we de kinderen op die manier ook kennis laten maken met korfbal en al haar positieve kanten. De Kangoeroe Klup speelt daarmee ook in op maatschappelijke ontwikkelingen zoals het steeds vaker voorkomen van obesitas bij kinderen en de aandacht voor normen en waarden die bij Korfbal heel normaal zijn. Kinderen op jonge leeftijd aan een sport en aan een club te binden, kan een positieve bijdrage leveren in de ontwikkeling van het kind.

 

K.V. Lemmer Kangoeroe Klup

Spelenderwijs leer je bij K.V. Lemmer samen met leeftijdsgenootjes bewegen, en plezier staat daar bij voorop!

 

Ben je 2 t/m 6 jaar en lijkt het je leuk om bij de Kangoeroes mee te trainen? Kom dan langs! De data vind je op het ‘Rode Blaadje, welke tevens te vinden is op onze website.

Kinderen van 2 jaar mogen meedoen onder begeleiding van een ouder.

 

Veldprogramma Kangoeroe Klup 2018:

21 april 2018

12 mei 2018

2 juni 2018

Alle veldtrainingen vinden plaats van 10.00 – 11.00 uur.

 

Locatie Kangoeroe Klup

De bijeenkomsten worden gehouden op zaterdagochtend op twee locaties.

Op dit moment doen we dat op het veld, dat ligt in de Lemstervaart, Fregat 36a, in Lemmer.

In de winter gaan we de zaal weer in. Dan zitten we in sporthal de Hege Fonnen, Betelgeuze 2, in Lemmer.

 

Word lid van de kangoeroe klup

Kinderen kunnen lid worden van de Kangoeroe Klup tegen een kleine vergoeding van slechts € 10,50 per jaar. Wanneer je lid wordt krijg je een heel mooi Kangoeroe Klupshirt en ontvang je de Kangoeroe Klup Nieuwsbrief! Dus kom snel een keer kijken en meld je aan.

 

Weet je niet zeker of de Kangoeroe Klup wel iets voor jouw kind is? Dan is het mogelijk de eerste 3x gratis mee te trainen bij K.V. Lemmer.


Ook Kangoeroe worden of wil je meer informatie? Mail dan naar Amarins Kortstra, coördinator van de Kangoeroe Klup van K.V. Lemmer, op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kijk ook eens op de website www.kangoeroeklup.nl

 

Zijn de kinderen net iets ouder, dan kunnen ze een keer komen proberen bij de training van de F-jeugd (6 en 7 jaar). Zij trainen op woensdagmiddag van 17.00 – 18.00 uur.

 

K.V. Lemmer