Jaren 30

Al in de dertiger jaren werd er in Lemmer korfbal gespeeld. Dit gebeurde zelfs door 2 verenigingen, de eerste was korfbalvereniging DOS en deze club was aangesloten bij de Friese Korfbalbond (FKB). Van deze vereniging is weinig bewaard gebleven, het is niet bekend van wanneer tot wanneer er gekorfbald is door DOS. Wel zijn er enkele foto’s bewaard gebleven.

 

Lees meer...

Plattedijk

In de beginjaren van haar bestaan korfbalde KV Lemmer haar wedstrijden aan de plattedijk. Dit was toen nog een weiland waar het bungalowpark Iselmar gebouwd moest gaan worden maar zolang er niet gebouwd wordt mocht KV Lemmer hier wel haar wedstrijden spelen. Er werd gespeeld op het weiland naast de boerderij van de dames Nagelhout. De schuur van de boerderij werd gebruikt als materiaalopslag en als kleedhok.

Lees meer...

KV Lemmer heeft door de jaren heen voornamelijk op afdelingsniveau gespeeld. Na de oprichting kwam KV Lemmer uit in de derde klasse afdeling Friesland en werd meteen kampioen. In de jaren daarna wist KV Lemmer nog vele malen kampioen te worden en te promoveren naar de eerste klasse afdeling Friesland en in die contreien heeft KV Lemmer lange tijd gekorfbald. Vaak eerste klasse Friesland en soms tweede klasse Friesland.

 

Lees meer...