NIEUWLEUSEN – Het nieuwe korfbaljaar leverde het vlaggenschip van KV Lemmer direct een goede start op. In Nieuwleusen werd tegenstander d’Ommerdieck verslagen. De tegenstander was een compleet onbekende voor de Lemsters, nog nooit in de historie van de club was er tegen deze ploeg gespeeld. Op het kunstgras van de thuisploeg had Lemmer de hele wedstrijd het initiatief maar wist zich pas laat los te maken van de tegenstander.

De thuisploeg speelde in een bijzonder laag tempo waardoor de Lemsters af en toe te gretig werden en fouten maakte waardoor de thuisploeg steeds in de buurt bleef van Lemmer. Na een 6-6 ruststand werd er in de tweede helft meer gescoord. Pas vlak voor tijd wist Lemmer een definitief gat te slaan van twee doelpunten waarna de Lemsters de wedstrijd volwassen uitspeelden en een mooie 14-17 overwinning en de twee punten mee naar huis konden nemen.

De volgende wedstrijd wordt op zaterdag 13 september om 15.30 uur tegen Noveas in Steenwijk.