Lemmer  – Na een kort kerstreces hervatte Lemmer de competitie in een thuiswedstrijd tegen Rood-Wit uit Wezep. Op het veld had Lemmer nog verloren van deze ploeg dus de thuisploeg was er op gebrand om dit maal een beter resultaat te behalen. Dat lukte ook want Lemmer won de wedstrijd nu met 18-14.

Amarins Kortstra en Michiel Scheenstra waren beiden niet topfit. Desondanks begonnen beide spelers wel in de basis en speelden zelfs een prima wedstrijd.

Lemmer nam direct het initiatief en kwam met 2-0 voor. Rood-Wit liet zien dat het een prima ploeg heeft en kwam vrij rap langszij waarna de twee ploegen gelijk op gingen. In de laatste tien minuten voor rust wist Lemmer toch een klein gaatje te slaan en ging met een verschil van twee doelpunten rusten.

Na rust bleef de wedstrijd weer lang gelijk op gaan. Rood-Wit klampte aan maar Lemmer bleef wel elke keer een voorsprong van 1 of 2 doelpunten houden. Rood-Wit bracht verse krachten in om het verschil goed te kunnen maken maar Lemmer wist de voorsprong vast te pakken.

Nadat Lemmer een enkele wissel toepaste werd in de laatste vijf minuten het verschil onoverbrugbaar gemaakt. Vanaf een 14-14 tussenstand sprintte Lemmer weg naar een 18-14 stand en was de wedstrijd gelopen. Lemmer speelde daarna de tijd op zonder dat er nog doelpunten vielen.

Zaterdag 18 januari speelt Lemmer om 20.20 uur in Noordwolde tegen koploper Lintjo.

 

  

Foto's van Pier van der Heide