Afgelopen zaterdag 14 maart 2015 gaat voor de korfbalvereniging de boeken in als een echte verenigingsdag.

In de ochtend en begin van de middag was de vereniging druk bezig met het rondbrengen van de potgrond welke jaarlijks door de vereniging in de regio wordt verkocht. In totaal werden er 3600 zakken potgrond bezorgd door zowel leden als vrijwilligers en de opbrengst komt onder andere ten goede aan het organiseren van activiteiten voor de jeugd.

Na het bezorgen van de potgrond werden er aan het eind van de middag activiteiten op het veld georganiseerd voor de jeugdleden. Onder leiding van een aantal volwassen werd de jeugd vermaakt met onder andere oud Hollandse spelen. Zo’n 30 kinderen genoten zichtbaar van de feestelijke activiteiten en tegen het begin van de avond werden ze getrakteerd op een heerlijk bord friet.

Toen de activiteiten voor de jeugd waren afgerond en opgeruimd, stond er voor de senioren, sponsoren en vrijwilligers van de vereniging een warm en koud buffet namens Akse’s Catering klaar welke dubbel en dwars verdiend was na een dag potgrond sjouwen. Aansluitend kwamen de avondgasten binnen en rond de klok van 20:00 uur was het dan zo ver: na jaren van hard werken in de avonduren én weekenden mocht erelid en oprichter Barteld Kortstra de nieuwe kantine van de korfbalvereniging van Lemmer openen. Dit deed hij onder de aanwezigheid van (oud)leden, trainers, sponsoren en een afvaardiging van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond. Het feest ging tot in de nacht door onder leiding van de DJ’s. Dankzij de sponsoring van De Hypotheker Kampen en het personeel van sporthotel Iselmar kwamen de gasten niets te kort.

Het was een prachtig feest en de korfbalvereniging is trots op haar nieuwe kantine. Geïnteresseerden en nieuwe leden zijn natuurlijk altijd welkom om eens langs te komen op ons sportcomplex in de Lemstervaart. Er wordt op zowel de maandag- als de donderdagavond getraind. Op de site van de vereniging (www.kvlemmer.nl) vindt u de exacte trainingstijden.

K.V. Lemmer